Klanten over mij

Woning Haanstra

Woning Haanstra

Garijp

Wij wilden graag een bijzondere woning bouwen. We hadden gesprekken gehad met 3 architecten met een goede naam, maar helaas zonder resultaat. We hadden ons er net bij neergelegd dat we ons moesten richten op een standaard woning, toen we in contact kwamen met Jack Visser.

Hij begreep precies wat wij wilden en heeft ons totaal verrast met zijn ontwerp. Out of the box denken is zijn specialiteit. Jack heeft het hele project begeleid. Van ontwerp tot oplevering.

Jack Visser heeft een eigen visie op ontwerpen. Daar is hij vasthoudend in, waar hij voor staat wil hij volbrengen. Dat hebben wij als zeer plezierig ervaren.

Jack kijkt verder dan alleen het ontwerp van de woning. Hij heeft interieuradvies gegeven en een haardpartij ontworpen. Wij hebben ook de bouwbegeleiding aan Jack uitbesteed. Gelukkig zijn we niet veel problemen tegengekomen. Maar als er eens iets was, hoefden wij ons geen zorgen te maken. Jack regelde alles voor ons.

De ontwerpen van Jack zijn absoluut uniek. Wanneer je eenmaal de stijl van Jack kent, herken je hem in al zijn ontwerpen. Net zoals je in schilderijen de schilder herkent, zien wij het bij gebouwen meteen: dat is een echte Jack Visser! Dat zie je ook aan onze woning. En daar zijn we trots op.

Wietse Haanstra - Garijp

NAAR PROJECT

Uitbreiding van der Sluis

Uitbreiding van der Sluis

Eastermar

Toen wij onze woning kochten, was het een eenvoudig bungalowtje, met daarachter een grote boerenschuur. We hebben het huis laten staan en de grote boerenschuur afgebroken.

In de loop der tijd hebben we wat verbouwingen laten doen door een bouwbedrijf, maar de laatste uitbreiding moest bijzonder worden en we hebben daarvoor Jack Visser benaderd.

Onze woning grenst aan een prachtig stuk natuur. Daar wilden we graag een mooie plek creëren om te werken, te koken en te eten terwijl we uitzicht hebben over de velden.

Jack heeft heel goed geluisterd naar onze wensen. Het is bijzonder hoe hij met respect voor wat er al stond één geheel heeft gemaakt van voorgaande verbouwingen. Daarnaast heeft hij voor ons een prachtige keuken met kookeiland en de haardpartij in de woonkamer ontworpen. We voelen ons hier helemaal thuis en kunnen rondom genieten van de natuur terwijl we werken.

We krijgen veel enthousiaste reacties. Vaak hebben we maar een half woord nodig om te vertellen waar we wonen. Het ontwerp is voor veel mensen een herkenbaar punt in het landschap geworden.

Anne van der Sluis - Eastermar

NAAR PROJECT

Bedrijfswoning + Kantoor Hamersma Tuinstyling Surhuisterveen

Bedrijfswoning + Kantoor Hamersma Tuinstyling Surhuisterveen

Ons bedrijf Tuinstyling Hamersma is gevestigd op een mooie zichtlocatie. Met de bouw van de nieuwe bedrijfswoning en uitbreiding het bedrijfspand, heeft ons bedrijf een compleet nieuwe uitstraling gekregen.

Het hele project heeft een enorme boost aan het bedrijf gegeven. We merken overduidelijk dat we nu de juiste doelgroep aanspreken. Jack Visser weet als geen ander hoe hij de juiste match tussen uitstraling en doelgroep kan creëren. In het hele proces van ontwerp tot uitvoering heeft hij creatief meegedacht. Zijn ontwerpende en adviserende rol heeft absoluut tot meerwaarde geleid.

Reinder Hamersma - Directeur Tuinstyling Hamersma

NAAR PROJECT

Schuurwoning de Wal - Veenwoudsterwal

Schuurwoning de Wal

Veenwoudsterwal

Tijdens een verloting voor een bouwkavel hebben wij kennisgemaakt met Jack Visser. Hoewel wij een bouwkavel kregen toegewezen, besloten wij daar geen gebruik van te maken. In plaats daarvan hebben wij Jack gevraagd ons te helpen bij een ontwerp voor een verbouwing aan onze bestaande woning. Hij kwam met een zeer verrassend ontwerp waardoor wij weer enkele jaren naar tevredenheid in onze woning konden blijven wonen.

Toen wij jaren later alsnog besloten te verhuizen, hebben wij weer contact gezocht met Jack. We hadden een wit oud huisje gekocht en hadden als wens aangegeven dat we graag 4 slaapkamers en een douche boven wilden. Hetzelfde verhaal hebben we ook bij een andere architect neergelegd. De andere architect kwam met het voorstel voor een glazen pui en heeft een complete maquette gemaakt om te visualiseren hoe het zou worden.

Jack pakte het echter veel rigoureuzer aan. Hij typeerde onze stijl als ‘stoer, robuust en sober’. Deze stijl heeft hij in het ontwerp als basis gebruikt. Toen Jack het ontwerp aan ons liet zien viel er een lange stilte. Jack vroeg zich verschrikt af of hij er helemaal naast zat. Maar wij waren gewoon helemaal sprakeloos. Wat een prachtig ontwerp had Jack voor ons gemaakt. Met dit ontwerp werd de hele woning aangepakt, ook de buitenkant. Hij sloeg de spijker op zijn kop.

De woning gaat helemaal op in zijn omgeving. Jack heeft ook het tuinontwerp gemaakt. Daarmee zijn de woning en tuin één geheel geworden. Het lijnenspel klopt gewoon helemaal. Wat wel grappig is om te vermelden: elke zondag stoppen er auto’s om foto’s van ons huis te maken. Dat vatten wij op als een heel groot compliment.

Tijdens onze gesprekken hadden we het ook regelmatig over Jack z’n talent als kunstschilder. Ik heb hem gevraagd als verrassing een schilderij voor de verjaardag van mijn vrouw te maken. Het is een schilderij geworden wat helemaal bij ons past. Hij heeft het ‘In Nije Dei’ genoemd, een opkomende zon in de natuur. Het lijkt alsof het bij ons thuis is geschilderd, hoewel dat helemaal niet het geval is. Wat Jack niet wist, is dat het gelijknamige nummer van De Kast een bijzondere betekenis voor ons heeft.

Familie De Wal - Veenwoudsterwal

NAAR PROJECT

Kantoor Witteveen Surhuisterveen

Kantoor Witteveen Surhuisterveen

Wij vinden het belangrijk opdrachten uit te besteden aan bedrijven binnen onze regio.

We hadden al vaker met Jack Visser gewerkt, dus we wisten dat we kwaliteit konden verwachten. Toch heeft hij ons ook deze keer weer verrast met zijn creatieve ideeën.

Jack weet waar hij over praat. Hij heeft verstand van bouwkunde en constructies. Wij delen zijn voorkeur voor pure materialen. Dat zie je overal terug in ons gebouw.
Toen de gevels nog maar net zichtbaar waren, herkenden mensen al het werk van Jack Visser. Het lijnenspel legt onmiskenbaar een link naar hem.

Wat ik zo leuk vind is dat Jack op de meest onverwachte plekken zorgt voor bijzondere details. Zo hebben wij bijvoorbeeld een schuin plafond. Jack zag meteen dat indirect licht hier een bijzonder effect zou creëren.

Ook zijn kleuradvies is anders dan je zou verwachten. Als het aan ons had gelegen was alles wit geworden. Maar Jack koos voor de tinten uit de materialen waar wij mee werken. Grijs, donkerbruin en okergeel. Tot in de details van de kunststofkozijnen. Ik zou het niet bedenken. Maar het is prachtig geworden. Het bedrijfspand straalt harmonie uit. Ik ben blij dat we zijn advies durfden op te volgen.

Hidde van de Galiën - Directeur Witteveen Surhuisterveen

NAAR PROJECT

Uitbreiding Veenstra

Uitbreiding Veenstra

Surhuisterveen

Een moderne aanbouw bij een oude karakteristieke woning. Die uitdaging kun je gerust aan Jack Visser overlaten. We liepen zelf al een tijdje rond met een idee, maar kwamen daar niet verder mee.

Daarom besloten we contact op te nemen met Jack en een afspraak bij hem te maken.

Jack heeft heel goed naar ons geluisterd en wist het vervolgens als geen ander in een ontwerp te verwoorden. Wat wij zo bijzonder vinden is dat het oude volledig doorloopt in het nieuwe. Door het kleurgebruik is het één geheel geworden. Jack levert echt kwaliteit en durft zijn eigen mening te geven. Wij zijn heel tevreden over het resultaat.

Familie Veenstra - Surhuisterveen

NAAR PROJECT

Innovatiehuis Lauwersdelta

Innovatiehuis Lauwersdelta

Buitenpost

Als Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta te Buitenpost hadden we een uitdagend project voor Jack Visser: verander een saai bankgebouw in een super creatieve en spraakmakende werkomgeving à la Google. Het moet een aantrekkelijke werkomgeving zijn voor innovatieve, creatieve ondernemers en er moet een koppeling zijn naar de regio. We hadden echter één beperking: als stichting hadden we een zeer beperkt budget.

Jack kreeg van ons volledige vrijheid en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Op zijn geheel eigen creatieve wijze heeft hij het project vormgegeven, binnen de gestelde planning en met een beperkt budget.

Het is een erg inspirerende omgeving geworden waar bezoekers telkens weer enthousiast op reageren. De rivier Lauwers loopt door het hele pand, verwerkt in het tapijt. Onderweg tref je een paar dames in bikini in het riviertje. De houten stammen, die je op meerdere plekken terugvindt in het interieur, verwijzen naar het coulisselandschap in de regio. We krijgen ook veel reacties op de koe die door de met gras beklede muur lijkt te gaan en aan de andere kant weer tevoorschijn komt. Het geeft een heel apart effect en is een echte blikvanger.

Jack is een no nonsens doener met een zeer creatieve geest. Hij weet met de meest onverwachte oplossingen een maximaal effect te bereiken. Zo heeft hij bijvoorbeeld het saaie plafond omgetoverd in een vrolijk geheel met geleurde paraplu’s. Daarnaast is Jack ook nog een talentvolle kunstschilder. Hij heeft zelf de kwast ter hand genomen voor de abstracte wandschilderingen met felle kleuren.

Bij de presentatie van het ontwerp waren alle leden van de stichting Lauwersdelta meteen erg enthousiast. Het idee en concept staat als een huis. Wij zijn nog steeds blij dat we Jack indertijd de opdracht hebben gegeven, ondernemers die het innovatiehuis bezoeken zijn verrast door het bijzondere interieur.

Henk Everts - Medeoprichter Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta

NAAR PROJECT

Schuurwoning Meijer

Schuurwoning Meijer

Rottevalle

De manier waarop Jack het proces met ons aanging waardeer ik enorm. Ik vond dat hij zich snel kon inleven in wat wij mooi vinden. Hij stelde de juiste vragen en ging ervoor zitten om eerst te snappen wat wij belangrijk vinden. Daarna kwam hij pas met ideeën en ontwerpen.

De woning heeft een bijzondere historische waarde en dat wilden we heel graag behouden en centraal in het ontwerp hebben. De kapschuur is na de Tweede Wereldoorlog neergezet in het kader van Voorbeelddorp Rottevalle. Om aan heel Noord-Nederland te laten zien dat je zo snel mogelijk anders moest gaan boeren om een hogere voedselproductie te krijgen. Dat was hard nodig want de boeren hadden een enorme achterstand opgelopen. Daarom hadden de Amerikanen twee dorpen in Nederland geadopteerd waar ze flink veel geld in staken om in projecten te laten zien hoe je stallen kon bouwen en modern kon boeren. Onze kapschuur was met subsidie van de Marshall-hulp gebouwd.

Jack had veel ideeën waar wij mee verder konden. Wat ik zelf inhoudelijk erg mooi aan het ontwerp vind is dat hij in staat is geweest om de Amerikaanse kapschuur, zoals hij ooit in de Marshall-hulp tijdperk is neergezet, te verbinden aan een moderne schuurwoning. Om de historie te verwerken in de combinatie van oud en nieuw.

De woning is voorzien van mooie details. Jack hield tijdens het bouwproces en de voorbereiding de vinger aan de pols. Op sommige belangrijke punten had de aannemer een andere mening of een goedkopere oplossing. Dit ging ten koste van het ontwerp en daarom zijn we blij dat Jack er op heeft toegezien dat alles volgens ontwerp werd gebouwd.

De woning is energiezuinig gebouwd met duurzame materialen als hout en zink en is volledig geïsoleerd met cellulose. De woning is bijna energieneutraal door onder andere een warmtepompsysteem met grondboring en zonnepanelen.

Marco Meijer - Rottevalle

NAAR PROJECT

Uitbreiding school De Arke

Uitbreiding school De Arke

Burgum

In losse steekwoorden kan ik zeggen: prettige samenwerking, no-nonsens en een goede inspiratiebron.

Bij de verbouwing was het vooral budgettair goed kijken wat er haalbaar was. Jack heeft hier heel creatief in meegedacht en kwam met verrassende voorstellen. Hij had een aantal feiten waar hij zich aan moest houden, waaronder de kleurstelling van het logo. Dat is op een hele mooie wijze doorgevoerd.

Het geheel heeft een nautische uitstraling gekregen, passend bij de naam van de school. Een ronde patrijspoort, een punt van hout dat op een zeil lijkt. Een fantastisch idee van Jack. In de gevel is een rood vlak verwerkt waardoor het vanaf de zijkant op een schip lijkt.

Je herkent de kunstenaar in hem. Vooral het verrassende, de creativiteit, vind ik een waardevol gegeven.

Henk Vriesema - Voormalig directeur CBS De Arke Burgum en Beleidsmedewerker Huisvesting Noventa

NAAR PROJECT

Expo en tuincafé

Expo en tuincafé "De Kruidhof"

Buitenpost

Vanuit de gemeente Achtkarspelen hadden we een heel wensenpakket voor de nieuwbouw van De Kruidhof. Wat voor ons destijds erg belangrijk was, was de multifunctionaliteit en samenwerking met andere partijen. Voor ons was het dan ook belangrijk dat ieder zijn stem hierin werd gehoord en werd meegenomen in het ontwerp. Dit resulteerde erin dat we verschillende grote ontwerpsessies hebben gehouden waarin de wensen van alle partijen een stem kregen. Het werkte goed om Jack Visser hierin als verbinder te hebben en het ontwerp zo samen te maken.

Ook de ontwerpen die niet realistisch waren in tijd en geld werden besproken. De nuchtere kijk van Jack Visser maakte het gezamenlijke proces helder en SMART. We zijn tot het huidige ontwerp en realisatie gekomen. Het ontwerp past goed in de omgeving en bij het doel waarvoor het gebouwd is. De samenwerking met andere partijen is daardoor versterkt. De typische combinatie hout en zichtbare technische details zijn kenmerkend voor de ontwerpen van Jack Visser evenals duurzaamheid en passend bij het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden.

Ook de kleurstelling binnen in het gebouw is door Jack Visser bepaald en hij heeft diverse interieuronderdelen ontworpen.

Het gebruik is bijzonder prettig. De Kruidhof en haar bezoekers genieten er dagelijks van.

Jack Visser, creatief, betrokken, vakkundig nuchter en realistisch. In een ander project zou ik Jack graag weer meenemen.

Jan Willem Zwart - Ambassadeur De Kruidhof, projectdirecteur nieuwbouw De Kruidhof 2016-2018

NAAR PROJECT

Woning Herder

Woning Herder

Hitzum

Al enige tijd hadden wij het plan om samen een huis te gaan bouwen. We hadden zelf al ideeën maar het was het net niet helemaal. Onze smaak is vrij strak en modern maar doordat we in een landelijke omgeving wonen is het wel van belang om landelijke elementen aan het huis toe te voegen. Hier kwamen we zelf niet uit en besloten om Jack te benaderen.

Tijdens ons eerste gesprek met Jack lieten wij ons moodboard zien en gaven wij daar een toelichting op. Het was een zeer prettig gesprek en we werden gelijk al enthousiast door de beelden die Jack met ons deelde. Dit gaf ons veel vertrouwen dat het ontwerp goed zou komen.

Een aantal weken later konden we het ontwerp gaan bekijken. Het gekke en bijzondere was dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen, het was precies het huis wat wij voor ogen hadden. Echt zo bijzonder dat Jack deze vertaling wist te maken. Jack vroeg nog of er wijzigingen doorgevoerd konden worden in het ontwerp? Wij konden dit echt niet bedenken want het klopte helemaal.

Na dit ontwerp zijn we zelf aan de slag gegaan met de huidige woning slopen en daarna bouwen aan ons nieuwe huis. Na twee jaar bouwen konden we de woning betrekken en tot op heden wonen wij hier nog steeds met veel plezier. Onze woning heeft uiteindelijk een moderne en strakke uitstraling. Het nobelwood en zink zijn toegevoegd voor de landelijke uitstraling en dit valt heel mooi samen met de natuur eromheen. Het geheel is een plaatje.

De samenwerking met Jack hebben we als erg prettig ervaren. Jack vraagt goed door tijdens het eerste gesprek waardoor alles heel helder wordt voor beide kanten. Jack zei ook eerlijk als hij een bepaald idee niet zag zitten en gaf hier een toelichting op. Het ontwerp was in één woord geweldig.

Mark & Daphne - Hitzum

NAAR PROJECT

Villa Buitenstverlaat

Villa Buitenstverlaat

Drachten

Wij zijn Riemer en Baukje en hebben gekozen voor Jack Visser als ontwerper van onze nieuwbouwwoning aan het open vaarwater aan de westkant van Drachten.

Qua stijl hadden we vrij sterk beeld wat we wilden hebben. Minimalistisch, strakke lijnen en modern. Een compleet moodboard hadden we wel in huis. Nu realiseerden we ons dat dit ook nog moest passen in het Friese landschap. Op zich nog geen eenvoudige opgave.

Gelukkig hadden we al eerdere ervaringen met Jack, waarbij we steeds weer verrast waren met zijn verfrissende blik, zijn goed kunnen luisteren en vooral aansprekende ontwerpen. 

Wij zijn buitenmensen en houden van regelmatig buiten zitten. Erg blij zijn we met diverse mogelijkheden om ook met wisselende seizoenen een plekje te hebben waar we nog kunnen genieten van het buiten zijn.

Door het “liften” van ons leefniveau naar 1,5 meter hebben we een formidabel uitzicht over het water van Smalle Ee. Daarnaast is hierdoor een mooie overgang ontstaan van onze tuin naar een soort van zwevende box in de omgeving.

Ook zijn veel elementen zoals beton, gebrand hout en eternit beplating die buiten toepast zijn, terug te vinden in de woning. Hierdoor heb je geen strakke scheiding tussen binnen en buiten. Dit wordt nog versterkt door de vele schuifpuien.

Jack is in staat geweest een strak en modern huis een warme uitstraling te geven. Vraag me niet hoe het kan, het voelt gewoon zo.

Aangezien Riemer dit huis zelf gebouwd heeft kwamen er tijdens het bouwproces best nog wat detail vragen. Minimalistisch ontwerp vraagt veel van de bouwer. Jack heeft steeds met raad en daad geadviseerd en eventuele adviezen verwerkt.

Wij zijn enorm trots op het eindresultaat. U kunt van ons aannemen dat Jack in zijn ontwerpen nooit zal teleurstellen. Zijn kunnen luisteren, kijken naar de omgeving gecombineerd met creativiteit wordt een ontwerp waar u blij van wordt. En daar gaat het uiteindelijk om.

Riemer & Baukje - Buitenstverlaat, Drachten

NAAR PROJECT

Landhuis Jonker

Landhuis Jonker

Lippenhuizen

Wij vonden een droomplek om te wonen, maar de woning welke daarop stond was in een dermate slechte staat dat deze sloopwaardig was. We zochten daarom een ontwerper die voor ons een woning kon tekenen naar onze wens, passend in de landelijke omgeving. En ons daarnaast ook kon begeleiden en bijstaan in het gehele vergunningstraject.

De samenwerking bij de bouw van onze eerste woning zo’n 14 jaar geleden was ons dermate goed bevallen dat wij bij uitwerken van de nieuwe plannen als eerste weer contact hebben gezocht met Jack Visser. Na 1 telefoontje en een kort inventarisatiegesprek, bleek de klik er direct weer te zijn en besloten wij wederom de opdracht aan Jack te verstrekken.

De samenwerking was wederom zeer prettig. Korte lijnen, regelmatig even sparren en een zeer flexibele opstelling van Jack op het momenten dat het nodig was. Daarnaast zorgde Jack voor de contacten, afstemming en coördinatie met andere betrokken partijen zoals de constructeur en het calculatiebureau.

Uiteindelijk zijn we zeer tevreden met het eindresultaat en kijken we ook met veel plezier terug op het gehele realisatieproces, van ontwerp tot bouw.

Jack is in staat om samen met de opdrachtgever van een ruw plan met zeer uiteenlopende ideeën en wensen uiteindelijk samen tot een zeer authentiek woningontwerp te komen, wat vervolgens bij ingebruikname meteen “past als een jas”. Ook het combineren van stijlen, in ons geval een landelijk ontwerp met strakke eigentijdse elementen is wat ons betreft zeer kenmerkend voor de werkwijze van Jack Visser. En tot slot, niet onbelangrijk, Jack is gewoon een fijne kerel om mee samen te werken.

Gerrit & Yvonne - Lippenhuizen

NAAR PROJECT