Nieuw kantoor of uitbreiding showroom?

Bedrijfspanden waar het gebruik voorop staat

Kantoren, showrooms, praktijkgebouwen. Horeca, recreatie, sport en vrije tijd. Productiebedrijven, handelsbedrijven, winkelpanden, scholen. Een nieuw pand mag imponeren en opvallen. Zéker als je er bezoekers ontvangt. Maar ook binnen telt mee, de menselijke maat, sfeer en werkklimaat. Daar teken ik voor, als ontwerper.

Functionaliteit voorop

Een mooi gebouw is 10%. De andere 90% van het ontwerp is hoe het wordt ervaren. Dat geldt voor huizen, maar ook voor bedrijfspanden, kantoren en productiebedrijven. Daarom nemen we bij het ontwerpen van een nieuw kantoor of een bedrijfsuitbreiding alles mee. Ook de routing, de bezoekers, het parkeren en vooral: de mensen zélf.

  • Een spreekkamer met kitchenette en kapstok, zo bedenken dat chauffeurs en potentiële klanten elkaar niet voor de voeten lopen.
  • Niet alleen de overheaddeur voor de heftruck, maar ook het parkeren van de eigen auto’s van medewerkers meenemen.
  • En waar kunnen vrachtwagens na laden en lossen draaien zonder dat bezoekers van het kantoor daar last van hebben?

Innovatief met boerenlogica

Natuurlijk ontwerpen we dan duurzaam en innovatief. Maar ik teken ook graag een ‘ouderwets’ raam dat open kan. Het binnenklimaat kan op papier nog zo goed zijn, je hebt nu eenmaal situaties waarin je als mens gewoon even een raampje open wil zetten. Al is het maar even om stoom af te blazen en de vogels te horen. Ik durf te wedden: dat houdt je medewerkers op de lange termijn gezond.

MEER PROJECTEN ZIEN

INCLUSIEF WELSTAND

Ik ontwerp, schets, controleer en maak alles gereed voor de welstand. Als het ontwerp is goedgekeurd, vul ik de technische details in, helemaal compleet, zodat alles juridisch klopt, financieel haalbaar en praktisch uitvoerbaar is.

TOT EN MET BOUWVERGUNNING

Is de bouwvergunning rond, dan draag ik het over aan de aannemer. Ik heb partijen waar ik graag mee werk, maar uiteraard is de eigen bouwer altijd een vrije keus. Eventueel kan ik aanblijven als bouwbegeleider/ projectleider, fijn als vast aanspreekpunt.

EXTRA WENSEN?

Zoals bekend: ik ben niet alleen ontwerper maar ook kunstenaar. Creatief en flexibel. Zo heb ik ook wel eens een tuinontwerp ‘meegenomen’. Of een balie ontworpen. Als ik een vogeluitkijkpunt als kunst kan neerzetten, kan ik ook een fietsenstalling een eigenzinnige look geven.