Ontwerpen zonder opsmuk

Woningen met oog voor mens en natuur

Voor villa, landhuis, woonark, nieuwbouwplan, luxe uitbreiding of mooie aanbouw. Van mij mag het meer dan mooi zijn. Functioneel luxe, of bijzonder smaakvol opgaand in het landschap. Ik mag opvallend vaak ontwerpen op mooie plekken in het buitengebied, maar kan me ook uitleven in een nieuwbouwwijk.

De vraag is: wat willen jullie?
Een bijzonder huis maar ook en vooral een fijn huis? Een indeling die klopt? Uitzicht zoals je gedroomd had? Zitten in de fijnste zon, rekening houden met privacy of juist contact met datgene wat en diegene die je lief is? Een huis ontwerpen is zoveel meer dan een imponerende buitenkant! 

Werkwijze

Werkwijze

Mijn methode is om goed voorwerk te verrichten. Niet alleen luisteren naar wat jullie willen, maar ook wáárom. Na de kennismaking weten we of ik een offerte kan uitbrengen. Klikte het of niet?

Als de offerte voor het ontwerp akkoord is, ga ik denken, schetsen en tekenen. Na jullie goedkeuring maak ik het geheel klaar voor toetsing door de welstandscommissie. In Friesland en Groningen heb ik een breed netwerk, ik weet vrij goed wat ‘ze’ willen.

Daarna volgen bouwkundige tekeningen, details, en constructie berekeningen. Voor speciaal werk huur ik specialisten in die door mij worden gecontroleerd. Aan het eind dien ik de bouwvergunning voor jullie in.  Zodra de vergunning rond is, kan ik het overdragen aan de aannemer of nog bijspringen als bouwbegeleider. 

MEER WONINGEN ZIEN

LOKAAL & NATUURLIJK

LOKAAL & NATUURLIJK

Ik hou van circulair ondernemen, maar noem dat het gezonde boerenverstand. Voor mij is dat hout halen uit Drenthe waar zon en water nieuw bos aanmaken en geen grote transporten nodig zijn. Maar ook het toepassen van houtwol als isolatie of biologische verf. Zeker als dat qua kosten en prestaties vergelijkbaar is met traditioneel bouwen. 

FUNCTIONEEL

FUNCTIONEEL

Uiteindelijk leef je in Nederland binnen, en niet buiten. Dus heb je een kapstok waar méér dan 2 jassen hangen. Wil je je kont kunnen keren in de badkamer, ook als je al een buitendouche hebt. En moet die grote tafel óók overdwars in je keuken passen zodat iedereen aan tafel van het uitzicht geniet. Dat is meedenken. En daar teken ik voor. 

SLIM ONTWERPEN

SLIM ONTWERPEN

Slim ontwerpen houdt in dat ik verwarming en koeling het liefste haal uit het ontwerp zelf, zodat je juist niet al die technische installaties nodig hebt.  Dat bespaart kosten, en spaart het milieu. Liever slapen op de koele kant dan airco in elke kamer. En platanen kun je ook zó plaatsen dat ze hun schaduw werpen op de raampartij, terwijl ze ’s winters hun blad verliezen.