INNOVATIEHUIS BUITENPOST

Als Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta te Buitenpost hadden we een uitdagend project voor Jack Visser: verander een saai bankgebouw in een super creatieve en spraakmakende werkomgeving à la Google. Het moet een aantrekkelijke werkomgeving zijn voor innovatieve, creatieve ondernemers en er moet een koppeling zijn naar de regio. We hadden echter één beperking: als stichting hadden we een zeer beperkt budget.

Jack kreeg van ons volledige vrijheid en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Op zijn geheel eigen creatieve wijze heeft hij het project vormgegeven, binnen de gestelde planning en met een beperkt budget.

Het is een erg inspirerende omgeving geworden waar bezoekers telkens weer enthousiast op reageren. De rivier Lauwers loopt door het hele pand, verwerkt in het tapijt. Onderweg tref je een paar dames in bikini in het riviertje. De houten stammen, die je op meerdere plekken terugvindt in het interieur, verwijzen naar het coulisselandschap in de regio. We krijgen ook veel reacties op de koe die door de met gras beklede muur lijkt te gaan en aan de andere kant weer tevoorschijn komt. Het geeft een heel apart effect en is een echte blikvanger.

Jack is een no nonsens doener met een zeer creatieve geest. Hij weet met de meest onverwachte oplossingen een maximaal effect te bereiken. Zo heeft hij bijvoorbeeld het saaie plafond omgetoverd in een vrolijk geheel met geleurde paraplu’s. Daarnaast is Jack ook nog een talentvolle kunstschilder. Hij heeft zelf de kwast ter hand genomen voor de abstracte wandschilderingen met felle kleuren.

Bij de presentatie van het ontwerp waren alle leden van de stichting Lauwersdelta meteen erg enthousiast. Het idee en concept staat als een huis. Wij zijn nog steeds blij dat we Jack indertijd de opdracht hebben gegeven, ondernemers die het innovatiehuis bezoeken zijn verrast door het bijzondere interieur.

TERUG NAAR OVERZICHT