Jack visser

Van bouw naar kunst

Werkvoorbereider

Werkvoorbereider

Ruim dertig jaar geleden startte ik als werkvoorbereider bij een aannemer. Ik leerde tekenen én rekenen, plus laveren tussen klant en de jongens op de bouw. Tussen het tekenen door, zette ik de balken in de menie voor de ploeg die het morgen direct kon inladen. Dát idee. 

BEKIJK GEREALISEERDE PROJECTEN
Architect

Architect

Mooie dingen wilde ik maken. Grote dingen! Die kans kreeg ik op het architectenbureau waar ik uiteindelijk twaalf jaar bleef, druk bezig met ontwerpen, juridische toetsing, praktische uitwerking en de basis van de architectuur: inpassing van een ontwerp in het landschap. 

Ondernemer

Ondernemer

In 2003 begon ik voor mezelf. Ik laat alles los en creëer, in alle vrijheid. Mooi, modern of ingetogen, zoals we het samen hebben bedacht.  Daarna ga ik het technisch uitwerken. Al die tijd houd ik rekening met functionaliteit en realiteit. Ik blijf die nuchtere Fries…

LEES MAAR HOE KLANTEN HET ERVAREN

Ik wil iets moois ontwerpen waarvan niet de helft wordt teruggedraaid omdat het toch te duur uitpakt.  Wat ik bedenk, moet er uiteindelijk ook zo staan.

Ontwerpen met gevoel

Ontwerpen met gevoel

Ik ontwerp van binnen naar buiten. De gevel zie je alleen als je aan komt rijden. Maar leven doe je achter die gevel en daar wil je verbinding met buiten, of met elkaar, privacy en toch ook de ruimte ervaren. De indeling van het huis, en de plattegronden, zijn het startpunt. Daar ontwerp ik de buitenkant omheen, imponerend of subtiel, altijd passend bij de omgeving. Uitstraling is belangrijk, maar het goede gevoel, fijn werken of leven, daar staat of valt alles mee. 

Jack heeft ons strakke huis een warme uitstraling gegeven. Vraag me niet hoe het kan, het voelt gewoon zo.

Zo verwoorden klanten dat:
  • 35 jaar ervaring

  • 101 woningen

  • 138 uitbreidingen

  • 128 bedrijfspanden

Kunstenaar

Kunstenaar

Sinds 2020 ben ik afgestudeerd kunstenaar. Ik maak graag werk waarin de oerkracht van de natuur terugkomt. Aarde, water en lucht, maar vooral het terugzien van de menselijke hand, van harde of zachte penstreken, van kracht en finesse. Kunst doet iets met de mens wat je met een poster van IKEA niet snel zult ervaren. Daarom ben ik groot voorstander van echte kunst creëren, maar ook laten zien; in je hal, boven de bank of naast je kantoor. Onder “Kunst“ laat ik een deel van mijn stock art zien, en ik maak sculpturen en land-art in opdracht.