Building the future

Van wandwerk tot sculptuur & land art

Wat voor Jack de ontwerper geldt, geldt ook voor Jack de kunstenaar: ik hou van pure materialen met karakter, werk graag met hout, jute en verschillende verven. Ik beperk me niet tot één specialisme omdat ik simpelweg binnen én buiten graag creatief ben. Met vrij werk heb ik een mooie stockvoorraad opgebouwd bij mij thuis. In opdracht en met anderen was ik actief op Oerol, in Zweden en Litouwen.

kunst doet iets met mensen

Daarom vind ik dat méér bedrijven kunst zouden mogen inzetten om kantoorruimten tot leven te brengen, of sculpturen binnen - of buiten - om bezoekers met open armen te ontvangen. Woningen krijgen een ziel met kunst in de hal, of een mooi stuk boven de bank waar je naar kunt blijven kijken omdat geen kwaststreek hetzelfde is.

Wandwerk in 2D en 3D

De basis van mijn werk is toch wel de schilderkunst, maar ik heb al gauw ontdekt dat ik er graag die derde dimensie aan toevoeg, met hout, specie of dikker materiaal, waardoor het spannender wordt. Qua kleur laat ik me graag inspireren door oerkrachten uit de natuur: wind, water, de zee en de wolken. Dat zie je terug…

MATERIE WERKEN

LAND ART

Een speciale rol is er voor Land Art. Grotere projecten buiten. Vaak alleen gemaakt op speciaal verzoek of in opdracht van Provincies, Gemeenten of andere organisaties. Op Oerol maakte ik ‘Floating Island’ een installatie op de scheiding van water en land. En ik laat in de weilanden rondom Leons studenten uit het MBO een uitkijkpunt maken in vogelvorm, in opdracht van de samenwerkende boeren uit de regio.

Op kleinere schaal kan Land Art ook worden ingezet om een tuin aan te kleden, of een bedrijf een extra accent te geven. Vraag ernaar!

KUNST EN INTERIEUR

En in de combinatie van kunst en interieur is er natuurlijk van alles te  maken wat inspireert, uitdaagt, emotioneert. Zo mocht ik het Innovatiehuis in Buitenpost inrichten in Google-stijl.  Maar net zo goed maak ik een kunstwerk speciaal voor jouw ontvangsthal, kantine, kantoor of woonkamer. Plat of ruimtelijk, iets met een verhaal of iets wat gewoon mooi is.  En blijft boeien, iedere dag opnieuw …

LANDSCHAP MATERIE

DIVERS

KLIK ER MAAR OP