HOWLING LITOUWEN

Ontwerp voor de stad Ukmerge ( Litouwen ).

Het kunstwerk “ Howling “ is geïnspireerd op de legende van het wolvenmeisje Vilkmerge en de rivier de Sventoij die door de stad Ukmerge stroomt. Het toont ook de sterke verbondenheid van de Litouwers met de natuur.

Het werk bestaat uit een uitgerekte spiraal van cortenstaal die is opgedeeld in 3 segmenten. Deze spiraalvorm doet denken aan een varen die zichzelf in het voorjaar uitrolt. De segmenten beginnen in de rivier en eindigen op de hoge oever in een grote cilinder van +/- 5 meter hoog waar je in kunt lopen.

Als je in deze cilinder staat ben je geheel omsloten door de wanden en gaat je blik als vanzelf naar boven waar de blauwe lucht zichtbaar is. De geluiden van de stad verstommen en alleen het huilen van de wind rondom de cilinder is hoorbaar. Je bent afgesloten van de buitenwereld en de tijd staat even stil.

In de cortenstalen wand zitten 2 kijkgaten op ooghoogte. Als je door deze gaten heen kijkt en er precies recht voor staat hoor je het huilen van een wolf. In de verte zie je de rivier de Sventoij stromen door “ de ogen van de wolf “. Even zien mens en dier de schoonheid van de natuur door de zelfde ogen en zijn ze gelijkwaardig aan elkaar. Maar waarom huilt de wolf dan?

Landart installatie in cortenstaal
afmetingen : +/- 85 x 10 x 5 meter ( lxbxh )
2021

Project : Off Season Art Gardening

http://offseasonartgardening.com/

TERUG NAAR OVERZICHT