Expo en tuincafé "De Kruidhof"

Buitenpost

Vanuit de gemeente Achtkarspelen hadden we een heel wensenpakket voor de nieuwbouw van De Kruidhof. Wat voor ons destijds erg belangrijk was, was de multifunctionaliteit en samenwerking met andere partijen. Voor ons was het dan ook belangrijk dat ieder zijn stem hierin werd gehoord en werd meegenomen in het ontwerp. Dit resulteerde erin dat we verschillende grote ontwerpsessies hebben gehouden waarin de wensen van alle partijen een stem kregen. Het werkte goed om Jack Visser hierin als verbinder te hebben en het ontwerp zo samen te maken.

Ook de ontwerpen die niet realistisch waren in tijd en geld werden besproken. De nuchtere kijk van Jack Visser maakte het gezamenlijke proces helder en SMART. We zijn tot het huidige ontwerp en realisatie gekomen. Het ontwerp past goed in de omgeving en bij het doel waarvoor het gebouwd is. De samenwerking met andere partijen is daardoor versterkt. De typische combinatie hout en zichtbare technische details zijn kenmerkend voor de ontwerpen van Jack Visser evenals duurzaamheid en passend bij het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden.

Ook de kleurstelling binnen in het gebouw is door Jack Visser bepaald en hij heeft diverse interieuronderdelen ontworpen.

Het gebruik is bijzonder prettig. De Kruidhof en haar bezoekers genieten er dagelijks van.

Jack Visser, creatief, betrokken, vakkundig nuchter en realistisch. In een ander project zou ik Jack graag weer meenemen.

Jan Willem Zwart - Ambassadeur De Kruidhof, projectdirecteur nieuwbouw De Kruidhof 2016-2018

NAAR PROJECT