Villa Buitenstverlaat

Drachten

Wij zijn Riemer en Baukje en hebben gekozen voor Jack Visser als ontwerper van onze nieuwbouwwoning aan het open vaarwater aan de westkant van Drachten.

Qua stijl hadden we vrij sterk beeld wat we wilden hebben. Minimalistisch, strakke lijnen en modern. Een compleet moodboard hadden we wel in huis. Nu realiseerden we ons dat dit ook nog moest passen in het Friese landschap. Op zich nog geen eenvoudige opgave.

Gelukkig hadden we al eerdere ervaringen met Jack, waarbij we steeds weer verrast waren met zijn verfrissende blik, zijn goed kunnen luisteren en vooral aansprekende ontwerpen. 

Wij zijn buitenmensen en houden van regelmatig buiten zitten. Erg blij zijn we met diverse mogelijkheden om ook met wisselende seizoenen een plekje te hebben waar we nog kunnen genieten van het buiten zijn.

Door het “liften” van ons leefniveau naar 1,5 meter hebben we een formidabel uitzicht over het water van Smalle Ee. Daarnaast is hierdoor een mooie overgang ontstaan van onze tuin naar een soort van zwevende box in de omgeving.

Ook zijn veel elementen zoals beton, gebrand hout en eternit beplating die buiten toepast zijn, terug te vinden in de woning. Hierdoor heb je geen strakke scheiding tussen binnen en buiten. Dit wordt nog versterkt door de vele schuifpuien.

Jack is in staat geweest een strak en modern huis een warme uitstraling te geven. Vraag me niet hoe het kan, het voelt gewoon zo.

Aangezien Riemer dit huis zelf gebouwd heeft kwamen er tijdens het bouwproces best nog wat detail vragen. Minimalistisch ontwerp vraagt veel van de bouwer. Jack heeft steeds met raad en daad geadviseerd en eventuele adviezen verwerkt.

Wij zijn enorm trots op het eindresultaat. U kunt van ons aannemen dat Jack in zijn ontwerpen nooit zal teleurstellen. Zijn kunnen luisteren, kijken naar de omgeving gecombineerd met creativiteit wordt een ontwerp waar u blij van wordt. En daar gaat het uiteindelijk om.

Riemer & Baukje - Buitenstverlaat, Drachten

NAAR PROJECT