WAVING STEEL

Het werk Waving Steel is geïnspireerd op het riviertje de Potmarge wat door Leeuwarden stroomt. Midden tussen de hoge flats en het voort razende verkeer is dit waterrijke stukje natuur een rustpunt in de hectiek van de drukke stad.  Dit contrast tussen de harde gebouwde omgeving en het zachte, rustgevende van de natuur heb ik tot uitdrukking willen brengen in dit kunstwerk.

De 7 stalen staven van dit werk verwijzen naar het betonstaal wat is gebruikt voor het bouwen van de flats en de kantoren in de stad. Het is een koud en hard materiaal, en staat voor het massieve en beknellende van een grote stad.  Het staal is tevens een metafoor voor de kille economie en de gestreste wereld waarin we leven. Het roept een onaangenaam gevoel op.

Tegelijkertijd doen de 5 a 6 meter lange stalen staven die meedeinen in de wind denken aan het riet wat langs de Potmarge staat. Dit zelfde harde staal is dan ineens buigzaam, luchtig en transparant. Het krijgt een vriendelijke uitstraling die rust geeft en hoop biedt in deze snelle wereld. Op den duur zal het staal beginnen te roesten en neemt de natuur de regie weer over. Het kille metaal krijgt een warme bruine kleur waardoor het kunstwerk onderdeel wordt van de omringende begroeiing en de menselijke ingreep slechts subtiel aanwezig is.

Uiteindelijk wint de natuur ….

Installatie 7 stalen staven
hoogte +/- 550 cm
2019

(Het werk is zonder toestemming van de kunstenaar in 2021 ineens verwijderd!)

TERUG NAAR OVERZICHT