TRIANGLE OF HOPE ZWEDEN

Toelichting op ontwerp voor kunstwerk in Mariestad - Zweden

Op 11 september 2019 planten 6 kunstenaars uit 3 landen gezamenlijk 3 jonge eikenbomen aan de oever van de rivier de Tidan in Mariestad. In het kader van het Off Season Art Gardening project is er een ontwerp voor een kunstwerk gemaakt.

Het werk bestaat uit een zwevende driehoek uitgevoerd in corten staal en gevuld met stenen.  De stenen staan evenals de 3 geplante eiken voor de eeuwigheid en het overwinnen van de tijd. Het is de bedoeling dat de inwoners van Mariestad de stenen zelf plaatsen en dat elke steen staat voor een persoonlijke wens of aandenken aan een geliefd persoon. Hierdoor zal de plek een bijzondere betekenis krijgen voor de mensen.

De relatie met het water, de rivier Tidan en het meer Vänern wat belangrijk is voor Mariestad wordt verbeeld door 24 eiken palen die in een golfpatroon zijn geplaatst. De punt van driehoek wijst naar het noorden zoals ook de rivier Tidan als één van de weinige rivieren in Zweden naar het noorden stroomt. De rechtopstaande eiken palen werpen een schaduw op de grond en de driehoek die gedurende de dag meedraait met de zon.  Er ontstaat een schaduwspel als dat van een zonnewijzer waarmee ook het element tijd een rol krijgt in het kunstwerk.

In de donkere periode van het jaar en s ’avonds trekt het kunstwerk de aandacht door een blauwe verlichting onder de driehoek wat het water en het leven symboliseert. De eikenbomen worden van onderen aangelicht met een groene kleur. Dit is de kleur van de natuur, het ontluikende blad in het voorjaar en de hoop op groene en duurzame wereld.

Installatie van cortenstaal - stenen – hout
1200 x 600 x 300 cm ( lxbxh )
2019

Project : Off Season Art Gardening

http://offseasonartgardening.com/

TERUG NAAR OVERZICHT